НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС
ДЕКОРАТИВНО-ВЖИТКОВЕ МИСТЕЦТВО

Декоративно-ужиткове мистецтво (від латів. decoro — прикрашаю) — розділ декоративного мистецтва (область пластичних мистецтв): створення художніх виробів, що мають утилітарне призначення.
Твори декоративно-ужиткового мистецтва відповідають декільком вимогам: мають естетичну якість; розраховані на художній ефект; служать для оформлення побуту та інтер'єру.
Такими творами є: одяг, декоративні тканини, килими, меблі, художнє скло, фарфор, фаянс, ювелірні та інші художні вироби. У науковій літературі з другої половини 19 століття утвердилася класифікація галузей декоративно-ужиткового мистецтва за матеріалом (метал, кераміка, текстиль, дерево) або за технікою виконання (різьблення, розпис, вишивка, набійка, лиття, карбування, інтарсія тощо).
Поняття "декоративно-прикладне мистецтво" досить широке та багатогранне. Це і унікальне селянське мистецтво, що сягає своїм корінням в товщу століть; та її сучасні «послідовники» — традиційні художні промисли, пов'язані загальним поняттям — народне мистецтво; і класика - пам'ятники світового декоративного мистецтва, що користуються загальним визнанням та зберігають значення високого зразка; і сучасне декоративно-прикладне мистецтво у широкому діапазоні його проявів: від малих, камерних форм до значних, масштабних, від одиничних предметів до багатопредметних ансамблів, які у синтез з іншими предметами, архітектурно-просторовим середовищем, іншими видами пластичних мистецтв.

ПРИКЛАДИ РОБОТ НАШИХ УЧНІВ:




Батик.




Батик 2 класс учебный процесс




Батик 3 класс учебный процесс