участь у семінарі «Січасні тенденції викладання живопису, композиції і дизайну»
9 по 13 грудня 2019 року Краківського ліцею дизайну (Польща)

За запрошенням директора Краківського ліцею дизайну (Польща) пані Малгожати Голувки з 9 по 13 грудня 2019 року учні і викладачі Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна взяли участь у семінарі «Січасні тенденції викладання живопису, композиції і дизайну».

Під керівництвом директора школи Шевцової Олени Андріївни викладачі Безрук Ірина Олександрівна (заступник директора школи з методичної роботи), Звольська Олена Федорівна і 15 учнів: Адамова Альона, Бабич Анастасія, Боровська Поліна, Бочарова Уляна, Гопей Іван, Завершинська Вероніка, Івашкевич Єва, Ковальова Анастасія, Комар Софія, Магаріна Катерина, Ноженко Георгій, Псарьова Марина, Романцова Ольга, Стегній Аліса, Теньтюк Таїсія 10, 11 і 12 грудня взяли участь в майстер-класах, які проводили викладачі Краківського ліцею дизайну в межах семінару.

10 грудня відбувся майстер-клас під керівництвом Пауліни Очман. Учні виконували роботу формата А3 в техниці паперової пластики і створювали композицію руху малих архітектурних форм.
11 грудня відбувся майстер-клас Магдалени Хофман. Учні виконували дві вправи формату А4. На папері була зображена одна геометрична форма чорного кольору ( круг або квадрат різних розмірів) і учні повинні були до фантазувати - частиною якого реалістичного зображення може бути ця форма і створити графічну композицію. Друга вправа повинна була обов’язково містити в собі зображення кубічної коробочки з натури, а до фантазувати учні повинні були – що може виходити, виповзати, вилітати, виїзджати і таке інше з цієї коробочки.
12 грудня відбувся майстер-клас під керівництвом Казімежа Борковскі і Михала Стонавські. Завданням було створити пейзаж за уявою. Учні працювали в техниці «фратаж». С початку учнів ознайомили з технікою «фратажу», яка полягає в створенні різноманітних фактур за допомогою різних поверхонь: плетених, дерев’яних, тканих, металевих та інш. На поверхню з фактурою накладається папір і за допомогою м’яких графічних матеріалів фактура переноситься на папір. Потім з утворених фактур повинно було створити пейзаж. Також учнів познайомили з творчістю художника Маха Ернста, який працює в техниці «фратаж».
Після майстер-класів відбулась виставка робіт учнів Харківської художньої школи №1 ім. І.Ю. Рєпіна.
В програму творчої поїздки входили не тільки майстер-класи і знайомство з роботою Краківського ліцею дизайну а і знайомство з культурою Польщі, Кракова. Відбулась піша екскурсія старим містом, поїздка до Велички, де знаходяться соляні шахти; екскурсія до Вавельського замку і палацу польських королів.