пішла з життя Тамара Степанівна Масьома

23 липня 2022 року після тяжкої хвороби раптово пішла з життя Тамара Степанівна Масьома.

Тамара Степанівна була самою світлою, доброю та душевною людиною. Всі викладачі, учні та батьки любили і поважали її. Для багатьох вона була взірцем людяності і професіоналізму.І діти і дорослі завжди тягнулися до неї. Для кожної людини в неї був час і теплі слова, поради та підтримка. Це непоправна втрата для всіх нас.

Тамара Степанівна - ВЧИТЕЛЬ від Бога, випестила багато учнів. І ті, хто став художником, і інші - усі будуть пам'ятати про неї вічно. В душі кожної людини, з якою зустрічалась Тамара Степанівна на завжди залишиться світло і любов до неї. Співчуваємо рідним і близьким Тамари Степанівни, виражаємо свій смуток і біль.

Адміністрація і викладачі ХДХШ №1 ім.І.Ю. Рєпіна

Биография.
Масьома Тамара Степанівна.

Народилась першого грудня 1957 року в Чугуєві.
Знайомство зі світом творчості відбулося в дитячій художній школі міста Чугуєва. Перші викладачі - Мальцев Петро Миколайович та Мілько Степан Павлович.
З 1969 року навчалася в Республіканській художній школі імені Т.Г. Шевченка у місті Києві на факультеті живопису.
З 1976 до 1981 року навчання в Харківському художньо-промисловому Інституті на факультеті дизайн інтер’єру. Викладачі Г.В. Тищенко, Ю.М. Старостенко, М.А. Константинопольський.
Педагогічна діяльність розпочалася у Чугуївській художній школі.
Працювала в ХДХШ №1 ім. І.Ю. Рєпіна, викладач - методист вищої категорії, проводила методичну діяльність, є одним з авторів методичних посібників для викладачів ДХШ та ДШМ.
Масьома Т.С. брала участь у обласних, Всеукраїнських виставках. Приймала участь у міжнародних пленерах в Украіні на Світязі, Болгаріі (Албена, Нєсєбр, Балчік), Чорногорії та Казахстані. Велика кількість учнів Масьоми Т.С продовжило навчання у художніх закладах України та за її межами. Учні здобули багато перемог у конкурсах від шкільних до міжнародних, і брали участь у багатьох пленерах в Украіні (Львів, Луцьк, Карпати, Чугуєві), та Польщі (Познань, Краків), Франції (Немур, Париж) Болгарії (Албена, Золоті піски), Чорногорії, Петербурзі, Казахстані.

Деякі роботи Тамари Степанівни.

"В заповедных лесах", 40х50, холст, масло, 2012г. "У Свитязя", 40х50, холст, масло.

"Натюрморт", 40х50, холст, масло, 2012г. "Варна. У моря.", 40х50, холст, масло, 2013г.

"Ранок у Львовi", 40х50, полотно, олiя, 2014г. "Емоція", 70х50, папiр, акварель, 2019г.

"Золотий острів", 60х40, полотно, олiя, 2014г. "Чорногорія", 60х70, полотно, олiя, 2014г.